Zastava Bosne i Hercegovine

SPISAK VAŽEĆIH PROPISA IZ OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE SA TABELOM NADLEŽNOSTI


Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne je u cilju unapređenja vršenja inspekcijskih nadzora pripremio Spisak važećih propisa iz oblasti zaštite životne sredine i Tabelu nadležnosti.

Spisak važećih propisa iz oblasti zaštite životne sredine namenjen je kako inspektorima, tako i pravnim licima, preduzetnicima i fizičkim licima, kako bi na jednom mestu i u svakom trenutku mogli da raspolažu informacijom o propisima koji se primenjuju u ovoj oblasti.

Zakonima iz oblasti zaštite životne sredine deo poslova inspekcijskog nadzora poveren je autonomnoj pokrajini i jedinicama lokalne samouprave.

Zbog obimnosti i složenosti primene zakonskih i podzakonskih akata u oblasti zaštite životne sredine (17 zakona i više od 240 podzakonskih akata), Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine pripremio je i Tabelu nadležnosti, u kojoj je prikazana nadležnost postupanja inspekcija.

Tabela nadležnosti ne zamenjuje zakonske propise, već je samo alat koji će pomoći kako inspekcijama na svim nivoima, tako i svim zainteresovanim subjektima i javnosti, da na jednostavniji način prepoznaju i upoznaju stvarne nadležnosti u vršenju inspekcijskih nadzora.

Izvor: Vebsajt Vlade, 10.03.2017.
Naslov: Redakcija