Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRIMENA ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA U PRAKSI


Agencija za bezbednost saobraćaja, pozivajući se na podatke Ministarstva unutrašnjih poslova saopštila je da je od početka primene Zakona o bezbednosti saobraćaja, odnosno uvođenja sistema kaznenih poena, od 1. januara 2010. oduzeto ukupno 7.894 vozačke dozvole.

Agencija za bezbednost saobraćaja je do sada sprovela ukupno 99 seminara za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola zbog nesavesnog upravljanja motornim vozilom.

Agencija je sredinom 2012. godine krenula sa organizovanjem i sprovođenjem seminara unapređenja znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola.

"Nakon 99 sprovedenih seminara i skoro tri godine rada na poslovima sa vozačima kojima je oduzeta vozačka dozvola, možemo reći da je ovo jedan od poslova po kojem smo postali prepoznatljivi i za koji nas ljudi vezuju", ističu u Agenciji.

Seminari se realizuju sukcesivno i geografski raspoređeno u zavisnosti od broja prijavljenih kandidata i svim kandidatima koji se prijave i dostave potrebnu dokumentaciju, bez dužih čekanja, omogućeno je da im prisustvuju.

Vozači stiču pravo da pohađaju seminar i ponovo dobiju vozačku dozvolu tek nakon što ispune sve Zakonom predviđene uslove, zavisno od razloga zbog kojih su prikupili 18 i više kaznenih poena.

Seminar traje 40 časova, a nakon što ih odslušaju, polaznici polažu ispit provere znanja. Sve potrebne informacije o načinu prijave i održavanju seminara mogu se pronaći na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja ili putem telefona.

Izvor: Tanjug

Ako Vam je ova vest privukla pažnju - podelite je: