Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KONAČNA ODLUKA O MENADŽMENTU ŽELEZARE BIĆE DONETA ZA NEKOLIKO DANA, BROJ ZAINTERESOVANIH ZA TELEKOM BIĆE POZNAT NAKON RASPISIVANJA TENDERA


Govoreći o aktuelnim privatizacijama, ministar privrede je najavio da će konačna odluka o izboru menadžmenta za Železaru Smederevo biti doneta za nekoliko dana.

Sertić je objasnio da su u toku razgovori sa pet kompanija koje su ponudile svoje programe za menadžment, tako da će u narednim danima biti odlučeno koja će kompanija preuzeti profesionalno upravljanje srpskom čeličanom.

On je, kada je reč o privatizaciji "Telekoma Srbije", rekao da postoji veliki broj zainteresovanih kupaca koji se javljaju na različitim nivoima, ali da će tek nakon raspisivanja tendera biti poznat tačan broj potencijalnih kupaca.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku se analiziraju dokumenta koja je kompanija "Lazard" priložila kao jedina prijavljena na tender za privatizacionog savetnika "Telekoma".

Odluka o najpovoljnijem ponuđaču biće doneta 25 dana od otvaranja ponude, napomenuo je ministar.

Istovremeno, Sertić je potvrdio da rok za privatizaciju preduzeća neće biti produžavan.

On je naveo da se razmatraju različiti modeli za određen broj kompanija kojima 31. maja ističe zaštita od poverilaca, pri čemu je jedan deo tih preduzeća u velikim problemima.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 12.03.2015.

Ako Vam je ova vest privukla pažnju - podelite je: