Zastava Bosne i Hercegovine

DAN INTERNET DOMENA SRBIJE (DIDS 2024): “Budućnost je sada”, 12. marta 2024. godine


Najposećenija konferencija o internetu u zemlji, tradicionalni Dan internet domena Srbije održaće se u utorak, 12. marta 2024. u Domu omladine Beograda, a registracije za konferenciju su otvorene.

Organizator, Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS)”, ovogodišnji događaj održava pod sloganom “Budućnost je sada”, čime se ističe činjenica da fenomeni nekada rezervisani za domen naučne fantastike postaju sve prisutnija stvarnost.

Vodeći predavači i panelisti neće izostati ni u ovogodišnjem izdanju DIDS konferencije.

Izdvajamo keynote obraćanje dr Emili Roberts koja je doktorirala u oblasti AI i mašinskog učenja, a koja će nam govoriti o borbi protiv sajber uznemiravanja u deepfake eri, dok će se Ina Poljak osvrnuti na to kako socijalni inženjering može biti fascinantan način zloupotrebe tehnologije i psihologije, kako se pripremiti na rizike i odbraniti od manipulacija.

Ekipi eminentnih predavača pridružiće se Vojislav Žanetić sa predavanjem “Ka finalu velike promene” u kome će nam pričati o tome kako veštačka inteligencija menja svet.

Učesnici AI panela pod nazivom “Početak velike promene” učesnicima konferencije približiće probleme u vezi sa veštačkom inteligencijom, kao i njen značaj u realnom poslovnom i opštem društvenom okruženju, sa posebnim osvrtom na kreativnu stranu AI priče.

Kao i do sada, skup podržava prisustvo i širenje ćirilice na domaćem internetu - ovog puta biće održan panel sa temom “Ćirilica u brendingu” a nakon toga će Dušan Stojičević održati predavanje “Ćirilica na internetu - za i protiv”.

DIDS 2024 održaće se u klasičnom formatu događaja uživo, a organizator će prenositi konferenciju putem svog Jutjub kanala.

Kao i svih prethodnih godina, DIDS je otvoren i besplatan za sve posetioce, ali je zbog ograničenog broja mesta registracija obavezna.

Agendu i više informacija o konferenciji možete pronaći na sajtu konferencije.


Izvor: Vebsajt Registar nacionalnog internet domena Srbije, 09.02.2024.
Naslov: Redakcija