Zastava Bosne i Hercegovine

POSEBAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZDRAVSTVENE USTANOVE ČIJI JE OSNIVAČ REPUBLIKA SRBIJA, AUTONOMNA POKRAJINA I JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE: Primena ugovora počela 9. januara 2020. godine


Poseban kolektivni ugovor za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave ("Sl. glasnik RS", br. 96/2019), koji je ministar Zlatibor Lončar potpisao sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata 31. decembra prošle godine, počeo je da se primenjuje od 9. januara 2020. godine.

Lončar je ugovor potpisao da sa predsednikom Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zoranom Savićem i predsednikom Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" Zoranom Ilićem.

Predstavnici dva reprezentativna sindikata su, tada, zajednički ocenili da je ovu godinu obeležilo nikad veće ulaganje u zdravstvo, što se posebno odnosi na povećanje plata, nova zapošljavanja, ali i investicije u opremu i zdravstvenu infrastrukturu.

Ministar Lončar je, nakon potpisivanja ugovora, rekao da je nedavno prepoznat problem pomoćnog osoblja u zdravstvenim ustanovama i da se na rešavanju tog problema već uveliko radi.

Izvor: Vebsajt RTV, 09.01.2020.
Naslov: Redakcija