Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 12. decembra 2016. godine Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja - Razmatranje predloga zakona, te utvrđivanje liste kandidata za sudije Ustavnog suda koje imenuje predsednik Republike


Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Šestu sednicu Drugog redovnog zasedanja za ponedeljak, 12. decembra 2016. godine, sa početkom u 10 časova.

Na dnevnom redu sednice je Predlog kandidata za sudije Ustavnog suda Republike Srbije, koji je podneo predsednik Republike, kao i Predlog za utvrđivanje Liste kandidata za sudije Ustavnog suda koje imenuje predsednik Republike, koji je podnela predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Narodni poslanici razmatraće Predlog odluke o izboru člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova, kao i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Privrednog suda u Beogradu, Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Osnovnog suda u Kruševcu, Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog suda u Loznici, koje je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koje je podnela predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije, Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.

Narodni poslanici razmatraće:

  • Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju,
  • Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju,
  • Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vodama,
  • Predlog zakona o upravljanju aerodromima,
  • Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada,
  • Predlog zakona o transportu opasne robe,
  • Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima,
  • Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javno – privatnom partnerstvu i koncesijama.

Na dnevnom redu je:

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 09.12.2016.
Naslov: Redakcija