Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

FORMIRATI TELO OD PREDSTAVNIKA AKS I MINISTARSTVA PRAVDE KOJE ĆE RAZMOTRITI I DEFINISATI IZMENE ZAKONA, MEĐU KOJIMA I ZAKON O JAVNOM BELEŽNIŠTVU


Ministar pravde Nikola Selaković i predstavnici Advokatske komore Srbije na sinoćnjem sastanku u Beogradu nisu postigli dogovor o zahtevima advokata koji skoro tri meseca štrajkuju, pa će razgovore nastaviti danas.
 
Ministarstvo pravde saopštilo je da su advokati informisani da će jedan od zahteva advokature, koji je u vezi s poreskim propisima, biti danas rešen, usvajanjem izmena propisa na redovnoj sednici Vlade Srbije.
 
"Obe strane su se usaglasile da je za rešenje problema značajno postaviti vremenska ograničenja, jer je u najboljem interesu građana da se do rešenja dođe u najkraćem periodu", piše u saopštenju.
 
Kako je navedeno, jedan od zaključaka sa sastanka jeste i da se formira telo sastavljeno od predstavnika Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde koje će u kratkom roku razmotriti i definisati izmene zakona, među kojima i o javnom beležništvu.

Izvor: Radioslobodnaevropa.rs