Zastava Bosne i Hercegovine

OKONČANJE I IZVEŠTAVANJE O POSTUPCIMA JAVNIH NABAVKI PO NOVIM PROPISIMA I PLANIRANJE ZA 2021. GODINU: Paragraf organizuje vebinar za naručioce, 16. decembra 2020. godine


Kompanija Paragraf organizuje vebinar "Okončanje i izveštavanje o postupcima javnih nabavki po novim propisima i planiranje za 2021. godinu", 16. decembra 2020. godine.

Na vebinaru će biti dat prikaz najvažnijih obaveza i aktivnosti naručilaca u postupku javne nabavke u skladu sa novim Zakonom o javnim nabavkama - "Sl. glasnik RS", br. 91/2019 i podzakonskim aktima "Sl. glasnik RS", br. 93/2020 koji su primeni od 1.7.2020. godine i stavovima nadležnih organa.

Uz praktične prikaze izvršavanja pojedinih radnji na Portalu javnih nabavki, daćemo smernice za uspešno okončanje sprovedenih postupaka i izveštavanje u skladu sa propisima, kao i smernice za planiranje javnih nabavki za narednu godinu.

Vebinar je namenjen pravnicima, ekonomistima, i ostalim zaposlenima na poslovima javnih nabavki kod naručioca, koji žele da se dodatno usavrše za obavljanje poslova javnih nabavki.

Cilj vebinara je da učesnici svoje znanje unaprede u skladu sa odredbama novih propisa i stavovima zauzetim u praksi nadležnih organa, kroz praktičan rad i prikaz pojedinih radnji na portalu javnih nabavki.

Teme vebinara:

STRUČNA OCENA PONUDA I DODELA UGOVORA O JAVNIM NABAVKAMA

  • Izbor učesnika i dodela ugovora
  • Zaključenje ugovora o javnoj nabavci i obaveštavanje

EVIDENTIRANJE I NOVI NAČIN IZVEŠTAVANJA O IZUZETIM NABAVKAMA

  • Načini obezbeđivanja konkurencije, evidentiranja i izveštavanja
  • Uputstvo i forma za objavljivanje podataka o izuzetim nabavkama

PRIPREME ZA PLANIRANJE NABAVKI ZA 2021. GODINU

  • Obavezna sadržina, izrada, usvajanje i objavljivanje plana na Portalu
  • Oblikovanje nabavki po partijama
  • Specifičnosti planiranja pojedinih vrsta postupaka (centralizovane nabavke, izuzete nabavke, okvirni sporazumi, višegodišnji ugovori)

Predavači:

  • Branimir Blagojević - advokat, nekadašnji član RKJN i radne grupe za izradu Nacrta ZJN
  • Dragana Đinđić - odgovorni urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravo u javnom sektoru"

Detaljne informacije o vebinaru (teme, prijavu, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) preuzmite na stranici "Okončanje i izveštavanje o postupcima javnih nabavki po novim propisima i planiranje za 2021. godinu".

Izvor: Redakcija, 11.10.2020.