Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O LIČNOJ KARTI: Rasprava će trajati do 27. novembra 2019. godine


U postupku pripreme Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o ličnoj karti Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi javnu raspravu.

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovodi se u periodu do 27. novembra 2019. godine.

Učesnici u javnoj raspravi su predstavnici relevantnih državnih organa, nevladin sektor, eminentni stručnjaci u ovoj oblasti, kao i druge zainteresovane strane.

Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu unutrašnjih poslova putem elektronske pošte na adresu:  upravazaupravneposlove@mup.gov.rs ili redovnom poštom na adresu Ministarstvo unutrašnjih poslova, 11000 Beograd, Bulevar Mihajla Pupina broj 2.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pripremilo je Nacrt zakona, pre svega, zbog uočenih nedostataka u važećem Zakonu o ličnoj karti ("Sl. glasnik RS", br. 62/2006 i 36/2011), kao i zbog obaveze koja proizilazi iz projekta Vlade Republike Srbije "Stop birokratiji", odnosno Zaključka Vlade kojim je usvojen Plan prioritetnih aktivnosti za smanjenje administrativnih tereta u Republici Srbiji.

Izvor: Vebsajt MUP, 07.11.2019.
Naslov: Redakcija