Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MMF: RESTRUKTUIRANJE JAVNIH PREDUZEĆA KLJUČNO


Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i delegacija Međunarodnog monetarnog fonda postigli su saglasnost oko najvećeg broja pitanja u vezi novog aranžmana MMF-a, saopšteno je večeras iz Vlade.

Predstavnici MMF-a su nakon sedmodnevnih razgovora sa predstavnicima vlasti u Srbiji ponovili da je restrukturiranje javnih preduzeća jedna od ključnih reformi koje Srbija mora da sprovede u cilju dobijanja novog aranžmana sa Fondom, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, članovi dveju delegacija imali su konstruktivne razgovore o novom aranžmanu MMF-a i postignuta je saglasnost oko najvećeg broja ključnih pitanja.

Delegaciju MMF-a na razgovorima sa Vučićem činili su stalni predstavnik tog Fonda u Srbiji Daehang Kim, zamenik direktora Sektora za Evropu MMF Asim Husain i šef Misije MMF za Srbiju Zuzana Murgasova.

Sastanku su prisustvovali potpredsednica i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Željko Sertić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković.

Izvor: