Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANI RAZGOVORI O SARADNJI SRBIJE I TURSKE U OBLASTI PRAVOSUĐA I ZAJEDNIČKIM PROJEKTIMA U CILJU UNAPREĐENJA PRAVOSUDNOG SISTEMA


Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije, Nela Kuburović, razgovarala je sa ambasadorom Turske u Srbiji, Tanžuom Bilgičem, o saradnji dveju država u oblasti pravosuđa, kao i o zajedničkim projektima u cilju unapređenja pravosudnog sistema.

Kuburović i Bilgič su konstatovali da Srbija i Turska imaju odlične odnose, koji su trenutno i najbolji u celoj istoriji, a sve zahvaljujući zalaganju predsednika dveju država.

Ambasador Turske je istakao da njegova zemlja želi da pruži podršku Srbiji u svakoj oblasti - pravosuđu, zdravstvu i drugim poljima.

On je dodao da je jedna od takvih podrški pružena u okviru “Tika” projekta, a odnosi se na rekonstrukciju i nadogradnju zgrade suda u Novom Pazaru.

Kuburović je iskazala zahvalnost na podršci koju je taj projekat pružio jačanju pravosudne infrastrukture u Srbiji, dodajući da je ta zgrada, pored toga što je renovirana, dobila i novih 1.000 metara kvadratnih, što znatno poboljšava uslove rada zaposlenih.

Ona je navela da će, pored Osnovnog i Višeg suda, u toj zgradi biti smešteni i Prekršajni sud Novog Pazara i odeljenje Pravosudne akademije.

Ministarka je ukazala na to da je pravosudna saradnja Srbije i Turske dobra i da će tokom novembra biti organizovano svečano otvaranje zgrade suda u Novom Pazaru, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 11.10.2018.
Naslov: Redakcija