Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILNIK O PODSTICAJIMA ZA SPROVOĐENJE AKTIVNOSTI U CILJU PODIZANJA KONKURENTNOSTI KROZ DIVERSIFIKACIJU EKONOMSKIH AKTIVNOSTI KROZ PODRŠKU INVESTICIJAMA U PRERADU I MARKETING NA POLJOPRIVREDNOM GAZDINSTVU: Zahtevi se podnose Upravi za agrarna plaćanja do 1. novembra 2017. godine. Najviši ukupni iznos podsticaja po podnosiocu zahteva je 3.500.000 dinara


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nedavno je donelo Pravilnik o podsticajima za sprovođenje aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti kroz diversifikaciju ekonomskih aktivnosti kroz podršku investicijama u preradu i marketing na poljoprivrednom gazdinstvu ("Sl. glasnik RS", br. 88/2017).

Ovim pravilnikom propisuju se vrste podsticaja za podršku investicijama u preradu i marketing na poljoprivrednom gazdinstvu u sektoru mleka, mesa, voća, povrća i grožđa, uljanih kultura, gajenog začinskog, lekovitog i aromatičnog bilja, pčelinjih proizvoda, gajenih vrsta gljiva i plodova sakupljenih iz prirode.

Zahtevi se podnose Upravi za agrarna plaćanja, za svaku kalendarsku godinu, u periodu do 1. novembra tekuće godine. Najviši ukupni iznos podsticaja po podnosiocu zahteva je 3.500.000 dinara.

Izvor: Vebsajt Sistem tržišnih informacija poljoprivrede Srbije, 10.10.2017.
Naslov: Redakcija