Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA RS: Doneta Odluka o proglašenju 2017. i 2018. za godine borbe protiv sive ekonomije


Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici održanoj 11. oktobra 2016. godine Odluku o proglašenju 2017. i 2018. za godine borbe protiv sive ekonomije u sklopu Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Imajući u vidu to da je borba protiv sive ekonomije u Republici Srbiji označena kao jedan od strateških prioriteta Vlade, 2015. godine usvojen je Zaključak o usvajanju Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije ("Sl. glasnik RS", br. 110/2015) sa Akcionim planom za sprovođenje tog programa.

Takođe, Vlada je, u okviru sprovođenja mera iz Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, a u skladu sa Akcionim planom, donela Zaključak o preuzimanju aktivnosti u vezi sa pripremama za organizovanje nagradne igre u robi i uslugama u okviru kampanje "Podizanje svesti i građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacija za poštovanje propisa".

Nagradnu igru i sprovođenje kampanje, Ministarstvo finansija kao priređivač, organizovaće u toku 2016. i 2017. godine.

Na sednici Vlade donet je i Zaključak o usvajanju teksta zajedničke deklaracije Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u oblasti modernizacije privreda.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 11.10.2016.
Naslov: Redakcija