Zastava Bosne i Hercegovine

BESPLATNA VAKCINACIJA ZA STRANE TURISTE NA BEOGRADSKOM SAJMU: Strani državljani ne mogu se samostalno prijaviti za vakcinaciju, već isključivo preko ugostiteljskih objekata u kojima su smešteni ili turističkih agencija preko kojih su ugovorili putovanje i smeštaj u Srbiji


Zaključkom Vlade Republike Srbije omogućena je besplatna vakcinacija stranih turista koji borave u našoj zemlji u ugostiteljskim objektima, evidentiranim preko e-Turista.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, vakcinacija će biti besplatna i radiće se svakog petka, subote i nedelje u Hali 11 Beogradskog sajma, od osam do 15.30 časova.

Zainteresovanima su trenutno na raspolaganju Fajzer, Astra Zeneka i Sinofarm vakcine, ali kako napominju iz resornog ministarstva, postoji mogućnost manjeg izbora vakcina u trenutku prijave, u skladu sa dostupnim količinama određenih vakcina.

Navodi se da se strani državljani ne mogu samostalno prijaviti za vakcinaciju, već isključivo preko ugostiteljskih objekata u kojima su smešteni ili turističkih agencija preko kojih su ugovorili putovanje i smeštaj u Srbiji.

Na sajtu Ministarstva može se videti i spisak od 18.219 ugostitelja koji su evidentirani eTuristi kao i spisak turističkih agencija organizatora putovanja.

Strani državljane koji žele da se vakcinišu trebalo bi da na vreme kontaktiraju ugostitelja kod koga borave ili agenciju preko koje su ugovorili putovanje u Srbiju kako bi ih oni prijavili za vakcinaciju i imejlom im dostavili potvrdu termina vakcinacije, sa datumom prve i druge vakcinacije, mestom vakcinacije kao i tipom vakcine kojom žele da se vakcinišu.

Iz Ministarstva napominju da stranci koji na mesto vakcinacije dođu bez potvrde termina vakcinacije koja se dobija od agencije ili ugostitelja koji ih je prijavio, neće moći da se vakcinišu.

Izvor: Vebsajt Politika, 10.08.2021.
Naslov: Redakcija