Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GRADONAČELNIK BEOGRADA POZIVA GRAĐANE DA UZMU UČEŠĆA NA JAVNIM RASPRAVAMA O PLANOVIMA DETALJNE REGULACIJE


Gradonačelnik Zoran Radojičić podseća da je Grad Beograd tokom poslednjih šest godina doneo preko 250 planova, a sve sa ciljem unapređenja razvoja grada i veće zaposlenosti. 

Ova činjenica vidljiva je svakom građaninu s obzirom na izuzetno veliki broj gradilišta u čitavom Beogradu i ubrzani razvoj naše prestonice. Primera radi, samo na poslednjoj sednici Skupštine grada odbornici su doneli odluke o izradi 17 planova detaljne regulacije. Izdvojio bih planove koji se odnose na infrastrukturne projekte – plan područja između trase tunelske veze Savske i Dunavske padine i ulica Kraljice Natalije, Balkanske i Gavrila Principa kao i plan za izgradnju pešačko biciklističke veze između ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije sa mostom preko reke Save. Pored toga pristupa se izradi plana centralne gradske zone – bloka između ulica Terazije, Nušićeva, Dečanska i Trg Nikole Pašića – rekao je Radojičić.

Prvi čovek Beograda ističe da je posebno važno da građani uzmu učešće u postupcima izrade planova upravo aktivnijim učestvovanjem na javnim raspravama povodom donošenja istih.

Možda je ovo pravi trenutak da još jednom pozovem građane da iskoriste svoje pravo i uzmu učešće u javnim raspravama, daju svoje sugestije i predloge kako bi izbegli kritike i probleme kada te iste planove realizujemo – ističe gradonačelnik.

Gradonačelnik dodaje da je intenzivna urbanistička aktivnost omogućila i realizaciju veikih infrastrukturnih radova u centralnom delu grada tako da ćemo već krajem godine biti ponosni na činjenicu da naš grad ne zaostaje za lepotom drugih evropskih metropola.

Na rekonstruisane ulice, popločane i proširene trgove, novu signalizaciju, više zelenila biće ponosni Beograđani, a u svemu će uživati siguran sam i brojni gosti prestonice – zaključuje Radojičić.

Izvor: Blic, 04.08.2019.
Naslov: Redakcija