Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: Usvojen Program za pojednostavljenje administrativnih postupaka i regulative "e-Papir" za period od 2019. do 2021. godine


Vlada Republike Srbije usvojila je Program za pojednostavljenje administrativnih postupaka i regulative "e-Papir" za period od 2019. do 2021. godine.

Usvajanje programa je preduslov za sveobuhvatnu i sistemsku reformu javne uprave u delu koji se odnosi na povećanje efikasnosti u oblasti administrativnih postupaka i unapređenje kvaliteta u pružanju javnih usluga za privredne subjekte.

Usvojenim dokumentom pojednostavljuje se i digitalizuje administrativni postupak koji se odnosi na privredu, čime se postiže sigurnost, transparentnost i predvidivost poslovnog okruženja i smanjuje administrativno opterećenje na privredu.

Na sednici je usvojen Akcioni plan za sprovođenje Strategije prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i decom i zaštite žrtava za 2019. i 2020. godinu.

Usvajanjem ovog dokumenta dodatno se usklađuje zakonodavstvo sa pravnim tekovinama Evropske unije i stvaraju uslovi da se proaktvno deluje na ovom polju - identifikaciji, zaštiti žrtava i sankcionisanju odgovornih za trgovinu ljudima.

Na sednici je usvojeno Rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, kojim je 470 miliona dinara raspoređeno na 150 institucija i organizacija koje su učestvovale sa svojim projektima na javnom konkursu Ministarstva pravde, raspisanom u aprilu ove godine.

Odbojkašici Jasni Bojović dodeljeno je nacionalno sportsko priznanje za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Luksemburgu i Belgiji 2007. godine.

Članice ženske košarkaške reprezentacije nagrađene su sa po 10 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u košarci za žene, održanom u Srbiji i Letoniji od 27. juna do 7. jula ove godine.

Isti novčani iznos pripao je i Marini Maljković, treneru reprezentacije za osvajanje ovog značajnog odličja u košarci.

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se otvori Konzulat u turskom gradu Jedrene, kako bi se našim građanima u Turskoj olakšalo obavljanje administrativnih poslova, a istovremeno podstakla ekonomska saradnja i obezbedilo povezivanje privrednika naših dveju zemalja.

Izvor: Vebsajt Vlada, 11.07.2019.
Naslov: Redakcija