Zastava Bosne i Hercegovine

ADVOKATSKA KOMORA BEOGRADA: Predsednik AKB traži izuzeće sudije iz predmeta u vezi sa blokadom računa AKB kod Poštanske štedionice


Predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor, izabran na sednici 13. maja 2017. godine, podneo je u ponedeljak zahtev predsedniku Privrednog suda za izuzeće sudije Maje Živković. Kako kaže, od sudije Živković očekivao je da se sama izuzme iz predmeta u vezi s blokadom računa AKB kod Poštanske štedionice, budući da je deblokadu tražio Vladimir Gajić, predsednik AKB izabran na sednici 10. juna 2017. godine, čiji je delegat sudijin suprug.

- Ne samo da se nije izuzela, što je praksa u sličnim slučajevima, već je ročište zakazala za 12. jul 2017. godine - kaže Tintor, i dodaje da je Privrednom apelacionom sudu podneo pritužbu i tražio da kroz nadzor utvrdi kako je predmet, od mogućih 40 sudija, završio baš kod sudije Živković.

Obratio se i Visokom savetu sudstva. Budući da je u toku nekoliko sporova pred Višim sudom u Beogradu na kojima će biti utvrđeno ko je legalni predsednik AKB, Tintor smatra da je nedopustivo da se to pitanje rešava "papirom o privremenoj meri" Privrednog suda. Osim toga, dodaje, postoji opasnost da novac, ukoliko račun bude odblokiran, odmah bude "počišćen" sa računa u Poštanskoj štedionici.

- Preko Srđana Sikimića, doskorašnjeg predsednika AK Vojvodine, koji je zastupao Erste banku, Gajić je uspeo da otvori račun u Erste banci Novi Sad. S obzirom na to da je on neovlašćeno lice, tužili smo banku, tražili da se račun ugasi i upozorili menadžment na posledice - kaže Tintor.

Izvor: Vebsajt Novosti, V. C. S., 11.07.2017.
Naslov: Redakcija