Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ORGANIZACIJI I NADLEŽNOSTI DRŽAVNIH ORGANA U SUZBIJANJU ORGANIZOVANOG KRIMINALA, TERORIZMA I KORUPCIJE: Za dve godine 1.162 osobe osuđene zbog korupcije


Za dve godine primene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije ("Sl. glasnik RS", br. 94/2016 i 87/2018 - dr. zakon), u Srbiji su 1.162 osobe osuđene zbog korupcije, od kojih 260 na kaznu zatvora, izjavio je državni sekretar Ministarstva pravde Radomir Ilić.

Ilić je naveo da je pred posebnim odeljenjima za suzbijanje korupcije u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu za dve godine optuženo 1.528 osoba, saopštilo je Ministarstvo pravde.

"Ovi rezultati su fascinantni kada se uporede sa ranijim rezultatima", ukazao je Ilić u Kraljevu tokom obilaska posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije pri Višem sudu i Višem javnom tužilaštvu u tom gradu.

Najavio je da se planira izgradnja nove zgrade u Kraljevu, za potrebe Prekršajnog i Privrednog suda u tom gradu kao i da će za potrebe posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije i ostalih pravosudnih organa u Nišu biti rekonstruisana kasarna "Filip Kljajić".

Izvor: Vebsajt Danas, 9.06.2020.
Naslov: Redakcija