Zastava Bosne i Hercegovine

SAVET ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE RAZMATRAO IZVEšTAJ O VLASNIčKOJ STRUKTURI I KONTROLI MEDIJA U SRBIJI: MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA SMATRA SE NENADLEżNIM ZA SPROVOđENJE 13 OD 24 PREPORUKE NAVEDENE U IZVEšTAJU


Savet za borbu protiv korupcije održao je 5. juna 2015. godine sastanak sa ministrom kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije, Ivanom Tasovcem i predstavnicima resornog ministarstva na kojem je razmatran Izveštaj tog saveta o vlasničkoj strukturi i kontroli medija u Srbiji.

Ministarstvo je Savetu dostavilo izveštaj o merama koje su sprovedene u cilju realizacije preporuka iz Izveštaja o vlasničkoj strukturi i kontroli medija u Srbiji, navodi se u saopštenju Saveta i podseća na to da je Izveštaj Ministarstvu kulture i informisanja i Vladi Republike Srbije dostavljen 20. februara 2015. godine.

Savet u saopštenju navodi da se Ministarstvo kulture i informisanja smatra nenadležnim za sprovođenje 13 od 24 preporuke navedene u Izveštaju.

Imajući u vidu značaj slobode medija i informisanja kao temelja demokratskog društva, Savet upućuje poziv resornom ministarstvu da svojim znanjem, stručnošću i autoritetom preuzme vodeću ulogu među svim državnim institucijama u obezbeđivanju medijskih sloboda i transparentnosti medijskog vlasništva.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 11.06.2015.