Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA AP VOJVODINE: POKRAJINA ZA REKONSTRUKCIJU VODOVODA I KANALIZACIONIH SISTEMA DODELILA OPšTINAMA 334 MILIONA DINARA


Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Branislav Bogaroški potpisali su 11. juna 2015. godine ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava, povodom konkursa u oblasti vodosnabdevanja i kanalizacione infrastrukture. Vrednost ugovora je 334 miliona dinara, a prava na ova sredstva ostvarilo je ukupno 24 opštine sa teritorije AP Vojvodine.

Na konkurs Sekretarijata prijavljeno je ukupno 84 projekta, a odobreno 47 projekata. Sredstva u visini od 200 miliona dinara namenjena su sufinansiranju izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini, dok je 134 miliona usmereno za kanalizacionu infrastrukturu u lokalnim samoupravama.

Bogaroški je istakao da su potrebna velika i sistemska ulaganja u ovu oblast, zbog čega Pokrajinski sekretarijat udružuje sredstva sa lokalnim samoupravama, kako bi se ovaj problem rešio na adekvatan način. Dodao je i da će, ukoliko budu pronađena dodatna sredstva, Pokrajine u septembru mesecu raspisiti još jedan ovakav konkurs.

Izvor: Vebsajt Vlade AP Vojvodine, 11.06.2015.