Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OD 15. MAJA 2020. GODINE PRIJAVA ZA JEDNOKRATNU NOVČANU POMOĆ GRAĐANIMA


Ministarstvo finansija saopštilo je da prijava za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra punoletnim državljanima Srbije počinje u petak, 15. maja, i trajaće do petka, 5. juna.

Prijava je moguća telefonom ili putem portala Uprave za trezor dok oni koji primaju penzije i novčanu socijalnu pomoć ne moraju da se prijavljuju jer će za njih isplate krenuti automatski.

Prilikom prijavljivanja preko portala Uprave za trezor ili telefonskim putem preko kontakt centra, čiji će broj biti objavljen neposredno pred početak prijave 15. maja, građani će ostavljati tri podatka: JMBG, registarski broj važeće lične karte i naziv banke kod koje je otvoren račun ili žele da im bude otvoren račun.

Nakon prvih prijava, od 1. juna na navedene račune očekuje se i uplata prvog novca.

Svi punoletni državljani Srbije, na dan 24. aprila ove godine, kada je Vlada Republike Srbije donela uredbu o isplati 100 evra i koji imaju aktivno prebivalište na teritoriji naše zemlje sa važećom ličnom kartom, mogu da se prijave.

Ukoliko primalac penzija ili primalac novčane socijalne pomoći nema tekući račun, biće mu u ovu svrhu otvoren jednokratni namenski račun u Banci Poštanska štedionica, koji će biti ugašen nakon što podigne novac.

Ukoliko državljanin nema tekući račun, potrebno je da se pri podnošenju prijave izjasni u kojoj banci želi da mu se otvori jednokratni namenski račun koji će nakon toga biti automatski biti otvoren bez troškova.

Nakon što novac podignu, građanima će namenski račun biti ugašen.

Više o jednokratnoj novčanoj pomoći građanima možete pogledati na sajtu Ministarstva finansija.

Izvor: Vebsajt Vlade, 11.05.2020.
Naslov: Redakcija