Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O IZMENI ODLUKE O RASPISIVANJU IZBORA ZA POSLANIKE U SKUPŠTINU APV: Novi datum održavanja redovnih pokrajinskih izbora 21. jun 2020. godine


Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, kojom se za novi datum održavanja redovnih pokrajinskih izbora utvrđuje 21. jun 2020. godine.

Ovu Odluku predsednik Pastor je potpisao u skladu sa svojim ovlašćenjima i važećom pravnom regulativom, kao i promenama nastalim nakon uvođenja i ukidanja vanrednog stanja u Republici Srbiji.

Predsednik Pastor je ponovio da se pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu, odnosno u Autonomnoj pokrajini Vojvodini kao jednoj izbornoj jedinici, poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka ili koalicije političke stranke i grupe građana ili grupe građana.

On je pozvao građane da 21. juna 2020. godine iskoristite svoje građansko pravo i obavezu, izađu na birališta i daju svoj glas stranci, koaliciji ili grupi građana po svom izboru.

Predsednik Pastor ponovo je pozvao i učesnike na izborima na korektnu i poštenu izbornu utakmicu, na izbornu kampanju zasnovanu na programima i argumentima, kao i na međusobno uvažavanje i poštovanje.

Izvor: Vebsajt Skupštine APV, 10.05.2020.
Naslov: Redakcija