Zastava Bosne i Hercegovine

HITNO OBJAVITI NACRT ZAKONA O RADU


Udruženi sindikati Srbije "Sloga" traže od Ministarstva za rad da sutra na sajtu objavi nacrt Zakona o radu koji je članovima radne grupe dat u petak i u današnjem saopštenju pitaju da li su dosadašnji pregovori bili farsa kada se pregovaralo bez dokumenta na stolu.

Sloga i njen predsednik Željko Veselinović u saopštenju ocenjuju i da je potpuno neverovatno da je dokument tek u petak podeljen članovima radne grupe, kako bi se ostali relevantni sindikati i javnost upoznali sa tekstom radne verzije Nacrta zakona koji je pripremilo to Ministarstvo i dali svoje primedbe i sugestije.

"S druge strane, potpuno je neverovatno da je Nacrt zakona tek sada podeljen članovima radne grupe, pa se opravdano pitamo, a verujemo i javnost: čemu ova farsa od dosadašnjeg pregovaranja, o čemu su do sada u poslednja dva meseca pregovarali kada osnovni i polazni nacrt zakona nije bio na stolu?", navodi se u saopštenju Sloge.

Prema oceni Sloge javnost ima prava da zna o čemu se tu pregovara, šta to nudi država radnicima i u kom pravcu se kreće nacionalno radno zakonodavstvo.

Izvor: RTV