Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MINISTARSTVO ZDRAVLJA U VEZI ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA: Predlog da oni koji namerno opstruišu postupak javne nabavke, ne mogu učestovati u sledećoj javnoj nabavci


Procedure javnih nabavki u zdravstvu suviše dugo traju, ocenio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ukazao na neophodnost ograničenja vremena za ceo postupak, ali i sankcionisanja onih koji namerno opstruišu proces."Ne moraju da se menjaju drugi uslovi, ali da se ograniči vreme za završetak javne nabavke i da se sankcionišu oni koji namerno opstruišu postupak", rekao je Lončar.


On je ukazao da su predlozi Ministarstva zdravlja trenutno u fazi javne rasprave i da svi zainteresovani mogu da se izjasne.


Lončar je naveo da je jedan od predloga da se oni koji namerno opstruišu postupak javne nabavke, ne mogu javiti na sledeću nabavku.


"Javna nabavka u medicini ne može trajati tri godine", rekao je Lončar i naveo da su zbog procedure, u zdravstvu "vezane ruke".


Sada se, rekao je ministar, nabavka vrši po utvrđenoj proceduri koja je nažalost za sve ista, odnosno ne pravi se razlika u nabavci stola koji nije hitan i nabavci skenera, aparata koji su hitni…

Ako se neko žali, procedura se automatski produžava za dva-tri meseca, rekao je Lončar i ukazao na slučaj da tri godine traje nabavka akceleratora.


"Koliko bi bile manje liste čekanja", upitao je Lončar. 

Izvor: Tanjug

Ako Vam je ova vest privukla pažnju - podelite je: