Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O RAČUNOVODSTVU: Ukinuta obaveza upotrebe pečata


Reforme kojima je cilj da se privredi olakša poslovanje sprovedene su u prethodnom periodu, a veliku ulogu u tome ima uvođenje elektronskih servisa, a stvoreni su i uslovi da pečat konačno izađe iz upotrebe, rekla je pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović.

Prvi put, kako je naglasila, preduzetnici mogu da se registruju elektronski, odnosno ne moraju da odlaze u APR da bi registrovali firmu, a takođe, sve poreske prijave od ove godine mogu da podnose elektronski, te su stvoreni i uslovi za korišćenje elektronske fakture, kao i uslovi da pečat konačno izađe iz upotrebe.

Ukazuje da je cilj da se nađe najbolji način za redovno informisanje privrednika o reformskim potezima koji će im uštedeti vreme i novac, odnosno, koji će im omogućiti efikasnije poslovanje.

"Službe Ministarstva privrede su uvek na raspolaganju privrede za sve informacije koje će im pomoći u poslovanju, a važnu ulogu imaju i regionalne razvojne agencije i Privredna komora Srbije. Za nas je veoma važno da privrednici budu upoznati sa ovim novinama i da nemaju predrasude da ih je komplikovano primeniti", rekla je Obradović Jovanović.

Izvor: Vebsajt Novosti, 08.02.2018.
Naslov: Redakcija