Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PROGRAM ZA PODRŠKU UNAPREĐENJU PRIVREDNOG AMBIJENTA LOKALNIH SAMOUPRAVA: RASPISAN JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA, ROK ZA PRIJAVU JE 25. FEBRUAR


Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije raspisalo je javni poziv za prijavu projekata u okviru Programa za podršku unapređenju privrednog ambijenta lokalnih samouprava, koji se realizuje u cilju privlačenja investicija.

Projekat može da prijavi lokalna samouprava na čijoj je teritoriji planirana realizacija određenog projekta, kao i više lokalnih samouprava ukoliko zajedno učestvuju u realizaciji, a rok za prijavu je 25. februar.

U cilju privlačenja investicija, stvaranja povoljnog poslovnog okruženja, otvaranja novih radnih mesta i smanjenja nezaposlenosti, Vlada Srbije je, na predlog Ministarstva privrede, uredbom utvrdila Program za podršku unapređenju privrednog ambijenta lokalnih samouprava u cilju privlačenja investicija.

Za realizaciju programa Ministarstvo privrede je budžetom za 2015. godinu opredelilo 166.430.000 dinara.

Ministarstvo privrede učestvuje u finansiranju projekta do 50 odsto njegove vrednosti, dok preostala sredstva obezbeđuje lokalna samouprava.

Ova sredstva su namenjena za infrastrukturno opremanje poslovnih zona izgradnjom novih i rekonstrukcijom postojećih saobraćajnica, komunalne, elektroenergetske i energetske infrastrukture, kao i za realizaciju drugih projekata koji su u funkciji privlačenja investicija u gradovima i opštinama Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 12.02.2015.