Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POTPISAN NOVI POSEBAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENE U POLICIJI


Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović potpisao je sa predsednikom Nezavisnog sindikata policije Velimirom Lukićem novi Poseban kolektivni ugovor, kojim su dodatno proširena prava i mogućnosti zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Nakon potpisivanja, ministar Stefanović je rekao da je time ostvaren veliki napredak u odnosu na dosadašnju situaciju.

"Novim kolektivnim ugovorom proširili smo mogućnosti i prava policijskim službenicima u skladu sa politikom vlade, merama štednje i budžetom koji ima Ministarstvo unutrašnjih poslova. Učinićemo sve što možemo da u narednom periodu, u skladu sa finansijskim mogućnostima, dodatno popravimo materijano stanje zaposlenih u MUP-u" istakao je Stefanović.

Predsednik NSP Velimir Lukić je istakao da su potpisivanjem novog kolektivnog ugovora ozvaničena veća prava policijskih službenika.

"Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti nastaviti rad na ostvarivanju i poboljšanju materijalno-finansijskog i radnog položaja svih zaposlenih u MUP-u. Velika nam je čast što smo potpisali kolektivni ugovor i time stavili tačku na pregovore. Od danas policajci imaju mnogo više prava nego ranije" rekao je Lukić.

Izvor: Vebsajt Ministarstva unutrašnjih poslova, 11.02.2015.