Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O ODREĐIVANJU DELATNOSTI KOD ČIJEG OBAVLJANJA NE POSTOJI OBAVEZA EVIDENTIRANJA PROMETA NA MALO PREKO ELEKTRONSKOG FISKALNOG UREĐAJA: Za promocije u maloprodajama ne mora da se izdaje fiskalni račun


Za marketinške usluge koje prodavnice pružaju dobavljačima za pozicioniranje robe na rafovima od 1. januara više ne postoji obaveza izdavanja fiskalnog računa, objašnjava Poreska uprava.

U Poreskoj upravi kažu da je Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa na malo preko elektronskog fiskalnog uređaja ("Sl. glasnik RS", br. 141/2022), za marketinške usluge koje se pružaju u prodavnicama prestaje obaveza izdavanja fiskalnih računa.

“Marketinške usluge koje su oslobođene evidentiranja prometa preko elektronske fiskalne kase nisu usluge koje pružaju marketinške agencije, već su to marketinške usluge koje obveznici fiskalizacije pružaju dobavljačima, preduzećima i preduzetnicima u svrhu reklamiranja proizvoda u maloprodajnim objektima. Na primer, za pozicioniranje robe, postavljanje reklamnih polica”, navodi Poreska uprava.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Nova ekonomija, 09.01.2023.
Naslov: Redakcija