Zastava Bosne i Hercegovine

NOVO TEHNOLOŠKO UPUTSTVO O PRIJEMU I URUČENJU SUDSKIH PISMENA I PISMENA U UPRAVNOM POSTUPKU, KAO I REŠENJA O UPISU U KATASTAR NEPOKRETNOSTI I VODOVA: Sudsko pismo se može odmah vratiti pošiljaocu, između ostalog, i sa konstatovanim razlogom vraćanja “primalac otputovao”, čime su otklonjene prepreke koje su u kraćem vremenskom periodu onemogućavale advokate da se jedinicama poštanske mreže obrate sa obaveštenjem o korišćenju godišnjeg odmora


Javno preduzeće “Pošta Srbije”, Beograd usvojilo je novo Tehnološko uputstvo o prijemu i uručenju sudskih pismena i pismena u upravnom postupku, kao i rešenja o upisu u katastar nepokretnosti i vodova, broj 2021-216516/8 od 30.12.2021. godine (u daljem tekstu: Tehnološko uputstvo). Isto se primenjuje počev od 01.01.2022. godine.

Donošenju Tehnološkog uputstva prethodilo je donošenje Opštih uslova za obavljanje univerzalne poštanske usluge u Javnom preduzeću “Pošta Srbije”, Beograd koji su objavljeni u “Službenom glasniku RS”, broj 126 od 23.12.2021. godine.

Saglasno odredbama Tehnološkog uputstva, predviđeno je da se sudsko pismo može odmah vratiti pošiljaocu, između ostalog, i sa konstatovanim razlogom vraćanja “primalac otputovao”, čime su otklonjene prepreke koje su u kraćem vremenskom periodu onemogućavale advokate da se jedinicama poštanske mreže obrate sa obaveštenjem o korišćenju godišnjeg odmora.

- Naglašavamo da su sve organizacione celine Preduzeća obaveštene o stupanju na snagu izmenjenog Tehnološkog uputstva, te s tim u vezi ne očekujemo probleme u primeni odredaba uputstva - navodi se u dopisu koji je “Pošta Srbije” uputila Advokatskoj komori Srbije.

Izvor: Vebsajt Advokatske komore Srbije, 31.12.2021.
Naslov: Redakcija