Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

FORMIRAN SEKRETARIJAT ZA POSLOVE ODBRANE, VANREDNIH SITUACIJA, KOMUNIKACIJE I KOORDINACIJU ODNOSA SA GRAĐANIMA GRADA BEOGRADA: Sekretarijat ima zadatak da prikuplja i obrađuje informacije o radu gradskih komunalnih sistema, vrši koordinaciju aktivnosti javnih komunalnih preduzeća i drugih subjekata, prijem i obradu primedbi građana


Gradska uprava Beograda ima novi Sekretarijat - za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, tačnije sve što je do sada predstavljao "Beokom servis", pa će tako sadašnji direktor Darko Glavaš dobiti i titulu - sekretara.

- Naša organizaciona jedinica je uznapredovala za ove četiri godine i zasluženo je dobila status Sekretarijata. Unapredili smo sistem komunikacije i uvek učestvovali u vanrednim situacijama u gradu, što nam je sad i zvanično dodeljeno kao jedna od nadležnosti. Predstavljamo sektor civilne zaštite, odnosno Situacioni centar koji će u mirovnom periodu uspostavljati sistem zaštite, a u vanrednim situacijama sistem odbrane - objašnjava Glavaš.

Sekretarijat obavlja stručne, operativne, organizacione i administrativno-tehničke poslove i ima zadatak da:

  • prikuplja i obrađuje informacije o radu gradskih komunalnih sistema;
  • vrši koordinaciju aktivnosti javnih komunalnih preduzeća i drugih subjekata;
  • prijem i obradu primedbi građana.
Izvor: Vebsajt Blic i Beoinfo,10.01.2017.
Naslov: Redakcija