Zastava Bosne i Hercegovine

NOVI PRAVILNIK O ODREĐIVANJU OSOBA KOJE MOGU OSTVARITI PRAVO NA BESPLATNO KORIŠĆENJE OBELEŽENIH PARKING MESTA NA JAVNIM OPŠTIM PARKIRALIŠTIMA


Pravna baza Paragraf Lex

Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda podseća da je 08. januara stupio na snagu novi Pravilnik o određivanju osoba koje mogu ostvariti pravo na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima, kojim su otklonjeni nepreciznost i nedorečenost prethodnog, i jasno precizirani kriterijumi za ostvarivanje prava na parking kartu za osobe sa invaliditetom.

Takođe, novim pravilnikom omogućava se ostvarivanje prava na nalepnicu grupaciji osoba sa invaliditetom sa trajnim oštećenjem donjih ekstremiteta – 70 odsto, što do sada nije bio slučaj.

Zainteresovani građani zahteve za ostvarivanje prava na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima mogu preuzeti i podneti, kao i do sada, u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu u Ulici 27. marta 43-45, svakog radnog dana. Za ove potrebe obezbeđeni su posebni šalteri.

Stare nalepnice, izdate za 2014. godinu, važiće do 15. februara.

Izvor: Vebsajt grada Beograda, 11.01.2015.