Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

OSNOVANA ASOCIJACIJA KINESKIH PRIVREDNIKA U SRBIJI


Svečanom konferencijom u beogradskom Sava centru, danas je osnovana Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji koja na institucionalan način treba da doprinese razvoju ekonomske saradnje dve zemlje.

Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang pozvao je sve Kineze koji rade u Srbiji da poštuju zakone, običaje i tradiciju zemlje domaćina i da zajedno sa "srpskim prijateljima razvijaju sve strane saradnje".

"Tokom nedavnog Samita u Beogradu, premijer Kine Li Kećijang je dogovorio da u naredne dve godine bude izgrađena pruga Beograd-Budimpešta. Taj projekat će biti prioritet ambasade Kine u Beogradu ali nećemo zapostaviti ni druge poslove", kazao je Mančang.

On je ocenio da je prijateljstvo Srbije i Kine "danas jače nego juče a slabije nego sutra".

Predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji Go Šijao rekao je da je ta institucija nastala iz kineske ideje jedinstvenog puta i da je njen zadatak da se bori za nove poslove u Srbiji.

"Srbija će u budućnosti postati strateška tačka razvoja u kojoj će kineski investitori moći da pokažu svoje znanje i sposobnosti. Nadam se da će Asocijacija doprineti razvoju kinesko-srpskih ekonomskih ali i kulturnih odnosa", kazao je Šijao.

Šijao i predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić potpisali su tokom svečane konferencije Sporazum o saradnji Asocijacije i Privredne komore.

Prema rečima Miletića, taj sporazum je značajan obzirom na potencijal saradnje sa kineskim partnerima.

"Mi smo tokom nedavnog Samita u Beogradu predstavili potencijalnim investitorima iz Kine mogućnosti saradnje i to prvenstveno sa preduzećima iz Beograda. Kinezi imaju znanje i tehnologiju koje su potrebne našim preduzećima", kazao je Miletić.

Izvor: Tanjug

Ako Vam je ova vest privukla pažnju - podelite je: