Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA RS: Doneta odluka o formiranju Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara


Vlada Republike Srbije donela je odluku o formiranju Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara i Radne grupe za praćenje sprovođenja Akcionog plana za primenu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji za period od 2020. do 2025. godine.

Dosadašnji rad Stalne radne grupe za bezbednost novinara, koja je pratila postupanje tužilaštva u slučajevima izvršenja krivičnih dela uperenih protiv novinara, ukazao je na potrebu da se rad na ovom problemu institucionalizuje formiranjem Radne grupe, kako bi se efikasnije reagovalo u slučaju napada na novinare i pratile sve radnje i aktivnosti preduzete u cilju zaštite njihove bezbednosti.

Ministarstvo kulture i informisanja ima obavezu da Radnoj grupi za praćenje sprovođenja Akcionog plana tromesečno dostavlja izveštaj o preduzetim aktivnostima predviđenim ovim planom.

Na sednici je usvojen Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Japana o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja, koji je preduslov za buduća ulaganja japanskih investitora u privredu Srbije i za podsticanje ekonomske bilateralne saradnje.

Članovi Vlade usvojili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o kinematografskoj koprodukciji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske, što će domaćoj filmskoj industriji omogućiti da dobije značajnija finansijska sredstva i postigne bolje pozicioniranje na evropskom i svetskom nivou.

Izvor: Vebsajt Vlade, 10.12.2020.
Naslov: Redakcija