Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI U OBLASTI FORENZIKE SA BELORUSIJOM: Potpisani sporazum će omogućiti razmenu podataka iz oblasti forenzike između MUP-a Srbije i Državnog komiteta Belorusije, što će doprineti efikasnijem sprovođenju forenzičkih analiza


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović i predsednik Državnog komiteta za sudsko veštačenje Republike Belorusije, Andrej Šved, potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti forenzičke delatnosti.

Stefanović je ocenio da će potpisani sporazum omogućiti razmenu podataka iz oblasti forenzike između MUP-a Srbije i Državnog komiteta Belorusije, što će doprineti efikasnijem sprovođenju forenzičkih analiza.

On je preneo da je tema sastanka bila i razmena znanja i iskustava iz oblasti forenzike, kao i zajednički rad eksperata iz obe zemlje.

Raspoloženi smo da ugostimo stručnjake iz Belorusije, koji će sa našim stručnjacima razmeniti znanja. Hoćemo da takvu vrstu saradnje uspostavimo kao stalnu, naveo je potpredsednik Vlade.

Prema njegovim rečima, odnosi između Srbije i Belorusije su prijateljski, pri čemu saradnja dveju država jača kako na političkom, tako i na ekonomskom i bezbednosnom polju.

"Za Srbiju, a posebno za Ministarstvo unutrašnjih poslova, nastavak te saradnje je veoma važan", rekao je Stefanović i dodao da je tokom posete Belorusiji bio impresioniran profesionalizmom pripadnika Državnog komiteta i Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

Stefanović je izrazio zahvalnost delegaciji Državnog komiteta na poseti i iskazanoj spremnosti da se zajedničkim radom gradi bolja i sigurnija budućnost za građane Srbije i Belorusije.

Šved je ocenio da je potpisani sporazum važan za tu instituciju, koja je spremna da srpskoj policiji pruži svaku vrstu pomoći u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

"Na sastanku smo dogovorili zajednički plan delovanja. Uveren sam u to da ćemo sve modalitete saradnje i projekte o kojima smo danas razgovarali moći da realizujemo", naveo je on.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 10.10.2018.
Naslov: Redakcija