Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANI RAZGOVORI SA PREDSTAVNICIMA DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE O PROGRAMIRANJU I SPROVOĐENJU IPA PROJEKATA U SRBIJI: Srbiji je, u finansijskoj perspektivi IPA 2 od 2014. do 2020, na raspolaganju približno 1,5 milijardi evra bespovratne pomoći


Ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije, Jadranka Joksimović, razgovarala je sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, Semom Fabricijem i tom prilikom predstavila prioritete naše zemlje u procesu evropskih integracija.

Tema razgovora sa predstavnicima Delegacije Evropske unije bila su dosadašnja iskustva u programiranju IPA fondova EU, za koja su zaduženi ministarka Joksimović i ministarstvo na čijem je čelu.

Evropska komisija i Delegacija EU u Srbiji pohvalili su način programiranja IPA fondova i posvećenost Ministarstva za evropske integracije tom zahtevnom procesu.

Sagovornici su razgovarali i o izazovima u implementaciji programiranih sredstava, gde su podvukli neophodnost jačanja kapaciteta i jedinica u svim ministarstvima, ali i u jedinicama lokalne samouprave.

Srbiji je, u finansijskoj perspektivi IPA 2 od 2014. do 2020, na raspolaganju približno 1,5 milijardi evra bespovratne pomoći.

Oblasti u kojima je do sada najveći broj projekta pripremljen - vladavina prava, infrastruktura, energetika, zaštita životne sredine, lokalni ekonomski razvoj i mala i srednja preduzeća, kao i socijalna komponenta, biće u fokusu i narednih ciklusa programiranja.

Građani Srbije prepoznaju EU kao najvećeg donatora bespovratnih sredstava, kao i da su države EU najveći investitori u Srbiji.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 10.10.2018.
Naslov: Redakcija