Zastava Bosne i Hercegovine

SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE ODRŽANE 10. OKTOBRA 2018. GODINE


Pokrajinska vlada je na sednici, kojom je predsedavao, Igor Mirović, usvojila informaciju o izgradnji magistralnog kanala kod Starih Banovaca (opština Stara Pazova), što će omogućiti navodnjavanje oko 22.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u ovom delu Srema.

Dopremanje vode iz Dunava do potoka Budovar, čiji projekat je uradio Institut za vodoprivredu “Jaroslav Černi”, podrazumeva izgradnju novog otvorenog kanala u dužini od 824 metra. Ukupna vrednost projekta iznosi oko 23,46 miliona dinara.

Pokrajinska vlada dala je saglasnost “Novosadskoj toplani” za izvođenje radova na izgradnji vrelovoda za potrebe Kliničkog centra Vojvodine. Novi vrelovodi grade se zato što se postojeće izmenjivačke podstanice priključuju na sistem daljinskog grejanja. Prema projektnom zadatku, priključuje se više objekata Kliničkog centra Vojvodine, između ostalih Neurologija, Psihijatrija, Sudska medicina, Medicinski fakultet, Farmacija, Poliklinika, Pasterov zavod, stara Specijalistička klinika, Kuhinja i Apoteka.

Na današnjoj sednici, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 4.633.200,00 dinara Opštoj bolnici u Vršcu, za popravku lifta za transport pacijenata u objektu Hemodijalize.

Izvor: Vebsajt Vlade Vojvodine, 10.10.2018.
Naslov: Redakcija