Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA: Unija poslodavaca Srbije nezadovoljna jer nije uključena u izradu Nacrta zakona


Unija poslodavaca Srbije se obratila ministru privrede Goranu Kneževiću i izrazila negodovanje povodom uskraćivanja poziva za aktivno učešće u postupku izrade Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima.

Uniji poslodavaca Srbije je na ovaj način uskraćeno njeno zakonsko pravo i obaveza da predstavlja, unapredi i zaštiti interes privrede Srbije preko svog predstavnika u radu Posebne radne grupe za pripremu teksta Nacrta zakona, navodi se u dopisu.

Misija Unije poslodavaca Srbije je, kako se dalje navodi, promocija društveno-odgovornog poslovanja, održivog razvoja i unapređenje privrednog ambijenta, sledom čega ulažu velike napore ukazujući na neophodnost da se u procesu usklađivanja sa pravnim tekovinama Evropske unije, prevaziđu problemi primene pojedinih zakonskih odredaba, da se poslovanje učini efikasnijim, a privredna društva rasterete bespotrebnih birokratskih i administrativnih procedura.

Podsećaju da, Unija poslodavaca Srbije, u svojstvu jedinog reprezentativnog udruženja poslodavaca, predstavlja glas privrede u tripartitnim i multipartitnim telima na odgovarajućem nivou, a naročito ističu da su konstituent Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije, osnovanog u cilju uspostavljanja i razvoja socijalnog dijaloga u pitanjima od značaja za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih sloboda i prava čoveka, materijalnog, socijalnog i ekonomskog položaja zaposlenih i poslodavaca i uslova njihovog života i rada, razvoja kulture pregovaranja, podsticanja mirnog rešavanja kolektivnih radnih sporova, razvoja demokratije i sl. pitanja.

 - I zato smo zatečeni vešću da je obavljena javna rasprava o Nacrtu zakona, a da niste omogućili našoj organizaciji, da u prethodno sprovedenom postupku izrade teksta Nacrta, ima svoj glas - zaključuje se u dopisu UPS-a Ministarstvu privrede.

Izvor: Vebsajt Unija poslodavaca Srbije, 09.10.2017.
Naslov: Redakcija