Zastava Bosne i Hercegovine

KONFERENCIJA "USTAVNE IZMENE – POLAZNE OSNOVE ZA USPEŠNU REFORMU PRAVOSUĐA" 11. OKTOBRA 2017. GODINE


Društvo sudija Srbije, zajedno sa Udruženjem javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije i Centrom za pravosudna istraživanja (CEPRIS), organizuje Konferenciju za medije pod nazivom "Ustavne izmene – Polazne osnove za uspešnu reformu pravosuđa" u sredu 11. oktobra 2017. godine u 11 časova u Velikoj sali Medija centra, Terazije 3, Beograd.

Na konferenciji će struka predstaviti polazne osnove za raspravu o izmenama Ustava Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 98/2006 - dalje: Ustav)i za ustavnu reformu pravosuđa o kojima su se saglasila i udruženja građana koja imaju višegodišnje iskustvo u oblasti prava. Biće govora o:

  • pokušaju da se izmenama Ustava relocira politički uticaj na pravosuđe
  • šteti za građane ukoliko se u Ustav unesu rešenja koja će pravosuđe izložiti daljim političkim pritiscima
  • načinu na koji se jača nezavisnost sudija i samostalnost tužilaca, koje su preduslovi za nepristrasnu i stručnu zaštitu prava građana.

Uvodnu reč imaće:

  • Dragana Boljević, predsednica Društva sudija Srbije i sudija Apelacionog suda u Beogradu
  • Goran Ilić, predsednik Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, zamenik predsednika Državnog veća tužilaca i zamenik Republičkog javnog tužioca
  • Miodrag Majić, predsednik Upravnog odbora Centra za pravosudna istraživanja i sudija Apelacionog suda u Beogradu.

Moderator diskusije: Nenad Stefanović, član Upravnog odbora Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije i zamenik javnog tužioca u III osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu

Izvor: Vebsajt Društva sudija Srbije, 09.10.2017.
Naslov: Redakcija