Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

MINIMALNA CENA RADA PO RADNOM ČASU ZA 2018. GODINU: Unija poslodavaca podržava svaki rast minimalne cene rada koji je praćen odgovarajućim rastom neoporezivog dela zarade. Sindikati ostaju pri zahtevu da se minimalna cena rada za 2018. godinu poveća na 154 dinara po radnom času bez poreza i doprinosa i podržavaju zahtev Unije poslodavaca


Pregovarački tim Socijalno-ekonomskog saveta nije postigao konačni dogovor o minimalnoj ceni rada za 2018. godinu, jer su sa poslednjeg sastanka tog tima izostali predstavnici Ministarstva finansija, bez čijeg prisustva se ne može postići konačni dogovor, ali su usvojeni određeni zaključci, saopšteno je iz Unije poslodavaca Srbije.

Donošenje konačne odluke o visini minimalne cene rada očekuje se na narednoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta koja je zakazana za 12. septembar 2017. godine, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku su usvojeni zaključci, prema kojima Unija poslodavaca Srbije podržava svaki rast minimalne cene rada koji je praćen odgovarajućim rastom neoporezivog dela zarada.

Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost ostaju pri zahtevu da se minimalna cena rada za 2018. godinu poveća na 154 dinara po radnom času bez poreza i doprinosa i podržavaju zahtev Unije poslodavaca da se poveća neoporezivi deo zarada.

Sastanku koji je 7. septembra 2017. godine održan u prostorijama Unije poslodavaca Srbije prisustvovao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, vd pomoćnika ministra Saša Trandafilović, predstavnik Ministarstva privrede Radoje Savićević, predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost", kao i predstavnici Unije poslodavaca Srbije.

Izvor: Vebsajt Novosti, 08.09.2017.
Naslov: Redakcija