Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA SEDNICA POKRAJINSKE VLADE


Pokrajinska vlada je na sednici donela rešenje da se iz tekuće budžetske rezerve usmeri 12,6 miliona dinara Kliničkom centru Vojvodine, za finansiranje hitne popravke RTG aparata.

Naime, uštedama i racionalnim ponašanjem u proteklih mesec i po dana, Pokrajinska vlada je uspela da obezbedi uštede na određenim pozicijama. Time su obezbeđena i finansijska sredstva u iznosu od 12,6 miliona dinara, koji će biti iskorišćeni za hitnu popravku RTG aparata u Kliničkom centru Vojvodine. Taj aparat nije u funkciji od septembra prošle godine što je znatno usporilo proces dijagnostike. Očekuje se da će RTG aparat biti popravljen u najkraćem roku, čime će se znatno unaprediti rad Urgentnog centra i smanjiti period čekanja na dijagnostiku.

Utvrđen je i tekst predloga sporazuma o saradnji između AP Vojvodine i Almatinskog regiona u Kazahstanu. Time je pokrenut postupak uspostavljanja saradnje dvaju regiona u oblasti trgovine, privrede, nauke, tehnologije, te u oblasti kulture, obrazovanja, humanitarnih aktivnosti i drugo.

Izvor: Danas, 10.08.2016.
Naslov: Redakcija