Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI: Zakon je usklađen sa evropskom regulativom


Novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018 - dalje: Zakon) omogućio je Srbiji da ima istovetnu pravnu regulativu kao i najmodernije države Evrope, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović na konferenciji o zaštiti podataka o ličnosti koju je organizovao Savet stranih investitora.

Kuburović je rekla da je Zakon potpuno usklađen sa evropskim regulativama i direktivom koja je počela da se primenjuje prošle godine, a koje važe za članice EU.

"Uzimajući u obzir činjenicu da privredni subjekti koji posluju sa zemljama EU, već posluju po ovim propisima, primena ovog Zakona omogućiće da identična pravila važe i prilikom poslovanja u Srbiji", istakla je Kuburović.

Ona je dodala da je Savet stranih investitora bio aktivan tokom javne rasprave o Zakonu koji počinje da se primenjuje 21. avgusta 2019. godine.

Član Upravnog odbora Saveta stranih investitora Goran Pekez ocenio je da je Zakon važan zbog stranih investitora i novih projekata.

"Pričamo o široj slici, o nečemu što će odrediti da li će Srbija sutra biti destinacija za mnoge važne investicione projekte", rekao je Pekez.

Izvor: Vebsajt N1, 08.07.2019.
Naslov: Redakcija