Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODLUKA O DRŽANJU DOMAĆIH ŽIVOTINJA I KUĆNIH LJUBIMACA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA: Propisana kazna od 10.000 dinara za šetnju psa bez povoca i zaštitne korpe na njušci


Nesavesni vlasnici pasa, koji svoje ljubimce puštaju da bez povoca trče po beogradskim parkovima, van ograđenog prostora, biće kažnjavani. Pojačana kontrola komunalne policije biće prvo na Tašmajdanu, odakle je zabeleženo najviše prijava sugrađana da vlasnici izvode svoje ljubimce u šetnju mimo propisa, bez povoca i korpe, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove komunalne policije.

Iz "Beokoma" podsećaju da je prvi korak opomena. Komunalna policija upozoravaće vlasnike da svoje pse šetaju na povocu, a da onim krupnijim stave korpu, kao i da koriste ograđen prostor u parku za svoje ljubimce. Upozorenja slede i za one koji ne počiste nered za svojom životinjom, a ukoliko se ogluše na ove opomene, biće sankcionisani.

- Psi, naravno, mogu da se šetaju po celom parku, ali samo na povocu - kažu iz "Beokom" servisa. - U skladu sa Odlukom o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji Grada Beograda ("Sl. list grada Beograda", br. 37/2011, 55/2011, 34/2014, 114/2016 - dr. odluka i 19/2017) ljubimac se može slobodno šetati samo u parku i na drugoj javnoj zelenoj površini od 22 do 9 časova leti, odnosno od 20 do 10 časova zimi. Zabranjeno je da se kupa u fontani i da se slobodno kreće po dečjem igralištu i po cveću.

Novčanom kaznom u iznosu od 10.000 dinara kazniće se vlasnici ljubimaca koji postupaju suprotno navedenim odredbama Odluke.

Izvor: Vebsajt Novosti, S. V., 09.06.2018.
Naslov: Redakcija