Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

Strategija razvoja privrede: Malim i srednjim preduzećima potrebno povoljno finasiranje


Mala i srednja preduzeća treba da imaju pristup povoljnim i različitim izvorima finansiranja da bi mogla da se razvijaju i povećavaju prizvodnju, zaključak je konferencije o mogućnosti finasiranja preduzetnika u Srbiji.

Pomoćnik ministra privrede, Katarina Obradović Jovanović, izjavila je da je razvoj malih i srednjih preduzeća jedan od stubova Strategije razvoja privrede koja je usvojena u martu.

Cilj je da država daje što manje novca tim preduzećima, jer se Srbija opredelila za tržišnu privredu, navela je Obradović Jovanović i dodala da je tim preduzećima potrebno da imaju ceo paket različitih izvora finansiranja u različitim fazama svog poslovanja.

Prema njenim rečima, banke bi trebalo da nađu različite šeme i da ponude novac i onim preduzetnicima kojima ranije sredstva nisu odobravali zbog rizika poslovanja tih firmi.

Osim sredstava iz evropskih fondova mala i srednja preduzeća, a posebno tehnološki start - apovi, mogu da se uključe u mrežu "poslovnih anđela" kako bi došli do povoljnih sredstava za rad.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 10.06.2015.