Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: Utvrđeni Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima


Vlada Republike Srbije utvrdila je 10. maja 2018. godine:

  • Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti,
  • Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa i
  • Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima.

 Takođe, usvojen je i:

  • Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama,
  • Predlog zakona o dopunama Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma i
  • Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima se omogućava brzina do 130 kilometara na čas na auto-putu.

Ovaj zakon se donosi iz potrebe da se usklade rešenja koja se odnose na ograničenje brzine na auto-putu sa većinom zemalja Evropske unije, zbog čega je do sada propisana brzina prema našem zakonodavstvu do 120 kilometara na čas povećana za 10 kilometara na čas.

Vlada je donela odluku o tome da se Poseban kolektivni ugovor za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu primenjuje i na poslodavce koji nisu članovi Unije poslodavaca Srbije i koji nisu učestvovali u njegovom zaključivanju.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je Vlada Republike Srbije utvrdila Predlog posebnog zakona o gradnji stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti.

 Mihajlović je ukazala na to da će pomenuti dokument omogućiti da u avgustu u Vranju počne izgradnja prvih stanova za pripadnike ovih službi.

Nakon usvajanja na sednici Vlade, očekujem da se to rešenje naredne nedelje nađe pred poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srbije, dodala je Mihajlović.

Prema njenim rečima, stanovi za pripadnike snaga bezbednosti, po ceni od najviše 500 evra po metru kvadratnom, gradiće se prvo u Vranju, Kraljevu i Nišu, gde su već spremne lokacije.

Krajem avgusta možemo očekivati početak radova u Vranju i Kraljevu, kao i u Nišu, gde su potpuno pripremljene lokacije. Za Beograd čekamo da se konstituiše nova gradska vlast, pa da počnemo razgovore o tome, navela je Mihajlović.

U prvoj fazi projekta, u predloženih šest gradova, predviđeno je da se izgradi ukupno 1.578 stanova, i to po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu, 188 u Nišu, 190 u Vranju i po 200 u Kraljevu i Kragujevcu, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: Vebsajt Vade, 10.05.2018.
Naslov: Redakcija