Zastava Bosne i Hercegovine

ADVOKATSKA KOMORA BEOGRADA Skupština Komore 12. maja 2018. godine - Razmatranje Predloga izmenjenog Statuta AKB


Redovna sednica skupštine Advokatske komore Beograda (ABK) biće održana u subotu 12. maja 2018. godine u Sava centru, a njoj će se pored ostalog odlučivati o Predlogu izmenjenog Statuta Advokatske komore Beograda i novim izborima za organe komore koji bi trebalo da se održe krajem oktobra.

Predsednik AKB Jugoslav Tintor, koji je na tu funkciju izabran u maju prošle godine, pozvao je beogradske advokate da u što većem broju dođu na advokatsku skupštinu.

Izmenama statuta predviđa se smanjenje ovlašćenja predsednika AKB, ukida se pravo veta predsednika komore, onemogućava se Upravni odbor da zloupotrebljava svoje pravo sazivanja sednice izborne skupštine, kao i da uopšte zloupotrebljava svoja ovlašćenja.

Pored toga, kako dodaje Tintor, u završnim odredbama izmenama Statuta je predviđeno je da će se u roku od šest meseci od njihovog usvajanja sprovesti izbori za sve organe AKB.

- Mi nemamo problem sa legitimitetom i istinski verujemo da advokati Beograda podržavaju rukovodstvo na čijem sam čelu. Na tim izborima biće preispitan legitimitet uprave i ko god želi da se kandiduje i da dobije glasove advokata, dobro došao je - naglasio je Tintor.

On je napomenuo da se izmenama Statuta u izbornom postupku uspostavljaju pravila koja će u potpunosti pružiti sigurnost u pogledu izborne procedure i verodostojnosti rezultata izbora.

Izvor: Vebsajt Blic, 10.05.2018.
Naslov: Redakcija