Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZATVOREN EU TVINING PROJEKAT "MODERAN KONCEPT UPRAVLJANJA LJUDSKIM RESURSIMA U MUP-U"


Jedan od osnovnih zadataka reformi u MUP-u Srbije je uspostavljanje stabilnog sistema, zasnovanog na profesionalnoj selekciji, izjavila je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević

Tomašević je, na svečanom zatvaranju EU tvining projekta "Moderan koncept upravljanja ljudskim resursima u MUP-u", istakla da su novine u reformskom procesu naznačene donošenjem novog Zakona o policiji ("Sl. glasnik RS", br. 6/2016), kao i podzakonskim propisima o bazičnom okviru kompentencija i sprovođenju internog konkursa.

Prema njenim rečima, ovi akti predstavljaju osnovu za uvođenje profesionalnog i nepristrasnog sistema u procesu selekcije, koji će omogućiti da najbolji kandidati budu izabrani na rukovodeća mesta.

Ona je rekla da prve vidljive rezultate očekuje kroz proces selekcije, koji će, kako je objasnila, imati više faza i biće bodovan od strane mešovite komisije.

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif ocenio je da je MUP Srbije jedna od ključnih institucija u zaštiti ljudskih prava građana, i ukazao na to da je neophodno uspostaviti jasan sistem karijernog napredovanja i ojačati integritet zaposlenih.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova očekuje dodatni izazov jačanja svesti policijskih službenika i rukovodilaca o potrebi implementacije reformskih zakona i propisa.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 10.05.2016.
Naslov: Redakcija