Zastava Bosne i Hercegovine

INFORMACIONI SISTEM OSPOSOBLJAVANJA KANDIDATA ZA VOZAČE U TEST-FAZI DO 1. JULA 2015. GODINE: • Sistem u svakom trenutku vodi računa o tome da li je kandidat ispunio sve uslove za početak osposobljavanja za praktičnu obuku, teorijski ispit, odnosno da li je stekao uslove da mu se izda potvrda ili uverenje •


Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije predstavili su u Vršcu informacioni sistem osposobljavanja kandidata za vozače, čiji je osnovni cilj viši nivo bezbednosti saobraćaja i sprečavanje zloupotreba koje su postojale u realizaciji osposobljavanja kandidata za vozače.

Pomoćnik načelnika Uprave, Branimir Pejović, rekao je tom prilikom da se prvi put instalira informacioni sistem osposobljavanja kandidata za vozače, koji će onemogućavati nepravilnosti koje su do sada bile prisutne.

Pejović je, govoreći o prednosti ovog sistema, objasnio da će on onemogućiti da kandidati imaju manji broj časova teorijske obuke nego što je propisano.

"Upotrebom ovog sistema", kako je istakao, "takav kandidat ne bi mogao uopšte da prijavi teorijski ispit".

Prema njegovim rečima, sistem u svakom trenutku vodi računa o tome da li je kandidat ispunio sve uslove za početak osposobljavanja za praktičnu obuku, teorijski ispit, odnosno da li je stekao uslove da mu se izda potvrda ili uverenje.

"Ako kandidat nije ispunio sve propisane uslove za narednu fazu, sistem mu neće omogućiti dalju realizaciju procesa za osposobljavanje za vozača", naglasio je Pejović.

On je istakao da je reč o test-fazi koja podrazumeva obuku na sistemu, dok će puna primena ovakvog načina rada početi od 1. jula ove godine.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 10.5.2015.