Zastava Bosne i Hercegovine

ZA 13 GODINA REGISTROVANO SKORO 118.500 NAZIVA .RS DOMENA


Iz godine u godinu broj registrovanih naziva .rs domena stabilno raste, pa je do 13. rođendana taj broj dostigao gotovo 118.500, saopštio je RNIDS.

Godinama unazad RNIDS povodom rođendana .rs domena poklanja korisne informacije o internetu i poslovanju na internetu koje vrsni stručnjaci dele sa publikom tokom konferencije DIDS (Dan internet domena Srbije).

Ove godine će publika DIDS-a poklon raspakovati 17. marta u 10 časova, ali u digitalnom formatu.

Gotovo šest sati programa biće emitovano uživo. Čak 17 domaćih i inostranih predavača i panelista razmatraće kojim nas je lekcijama naučio život u poslednjih godinu dana i, poučeni svojim iskustvima, sugerisaće kako da preduzeća iskoriste sve prednosti interneta u poslovanju.

Nastojaće da odgovore na pitanje da li je internet bolji sluga ili gospodar, razmatrajući usluge koje je nam je pružio, a imajući u vidu da je omogućio transformaciju poslovnih procesa i navika koja je mnogim biznisima održala "glavu iznad vode" u kriznim vremenima. Takođe, biće reči o tome kako su mali proizvođači uz pomoć interneta došli do novih kupaca i širili horizonte svog poslovanja, a ceo tematski blok biće posvećen trendovima rasta, ali i perspektivi elektronske trgovine u Srbiji.

Publika će imati prilike da sluša predavanja o novim digitalnim trendovima, rastu registracije domena kao pokazatelju ubrzane digitalizacije privrede, promenama u komunikaciji i budućim komunikacionim trendovima, ali i mračnoj strani korisničkog iskustva na internetu.

Registracija naziva .rs domena počela je 10. marta 2008. godine, a nacionalni domen je postao izbor gotovo dve trećine registranata u Srbiji.

Na velikom broju naziva .rs domena svoj dom su našli sajtovi uspešnih preduzeća, e-komerc firmi, malih biznisa iz sektora usluga i proizvodnje.

Konferencija DIDS je RNIDS-ov doprinos razvoju i rastu poslovanja na internetu kroz kontinuiranu edukaciju koju pruža iz godine u godinu.

Kao i do sada, prisustvo konferenciji je besplatno uz registraciju posetilaca na sajtu www.dids.rs.

Registrovani posetioci pratiće prenos uživo na sajtu, ali i imati prilike da komuniciraju sa drugim posetiocima putem četa, postave pitanja učesnicima i učestvuju u nagradnim aktivacijama.

Izvor: Vebsajt RTV, 10.03.2021.
Naslov: Redakcija