Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USKORO IZMENE ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA: ODUZIMANJE AUTOMOBILA U SLUčAJEVIMA KADA SE UPRAVLJA POD VISOKIM STEPENOM DEJSTVA ALKOHOLA


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će se izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ("Sl. glasnik RS", br. 41/2009, 53/2010, 101/2011, 32/2013 - odluka US i 55/2014), kojima su predviđene strožije kazne i preventivno delovanje u cilju spasavanja ljudskih života, uskoro naći pred Vladom Srbije.

On je na sednici Odbora za unutrašnje poslove i odbranu Skupštine Srbije rekao da je završena široka javna rasprava o izmenama i dopunama tog pravnog akta, uz podsećanje na to da je predloženim zakonskim rešenjima predviđeno i oduzimanje automobila u slučajevima kada se njima upravlja pod visokim stepenom dejstva alkohola.

Prema njegovim rečima, izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja uskoro će biti upućene Vladi Srbije, a nakon toga i u Parlament na usvajanje.

Stefanović je najavio i da će do juna biti završen novi Zakon o policiji koji predviđa niz novina značajnih za sveobuhvatnu reformu policije.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 10.03.2015.