Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

U PRIPREMI AKCIONI PLAN ZA SUZBIJANJE SIVE EKONOMIJE


Ministar finansija Siniša Mali predsedavao je sednicom Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije, na kojoj je razmotren koncept Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije, koji podrazumeva set kontrolnih i podsticajnih mera.

Trenutnim konceptom je definisano pet osnovnih ciljeva:

  • efikasniji nadzor nad tokovima sive ekonomije,
  • unapređenje rada Poreske uprave u cilju efikasnije naplate poreza,
  • podsticajne mere za fer konkurenciju,
  • legalno preduzetništvo i zapošljavanje,
  • administrativno rasterećenje i podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije.

Na sastanku je, kako je saopšteno, definisano da će do kraja februara stručna grupa, koja deluje u okviru Koordinacionog tela, završiti nacrt Akcionog plana, koji se zatim upućuje svim ministrima koji su članovi Koordinacionog tela, a kako bi bio spreman za usvajanje.

Sagovornici su istakli da je cilj da Akcioni plan bude usvojen na sednici Vlade Republike Srbije u martu ove godine, nakon čega bi počela njegova primena.

Sednici su prisustvovali i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Sednici su prisustvovali i predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: Vebsajt RTV, 06.02.2019.
Naslov: Redakcija